ΕΣΤΙΑ ΜΗΤΕΡΑΣ

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ-ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΛΙΒΑΔΕΙΑ

 

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1960
Η ιστορία μας

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

Μετά από επίπονες προσπάθειες 20 ετών, η Εστία Μητέρας συνεκτιμώντας τις υπάρχουσες συνθήκες και δυνατότητες και αναγνωρίζοντας ως ύψιστη κοινωνική ανάγκη τη φροντίδα των μοναχικών ανήμπορων γιαγιάδων, άρχισε το 1993 τη λειτουργία του Γηροκομείου της. Η βασική επιδίωξη ήταν και είναι να μην έχει ιδρυματικό χαρακτήρα, αλλά να είναι ένας ΦΙΛΙΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ μέσα στην πόλη, προέκταση του σπιτιού των φιλοξενουμένων.

25 ηλικιωμένες κυρίες βρίσκουν οικογενειακή ζεστασιά κι αγάπη, σ' ένα σύγχρονο φιλικό περιβάλλον και οι ίδιες νοιώθουν σαν μια μεγάλη οικογένεια. Πηγαίνουν και δέχονται επισκέψεις, επικοινωνούν με συγγενείς και φίλους, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της Εστίας Μητέρας και σε εορταστικά ψυχαγωγικά απογευματινά. Το Διοικητικό Συμβούλιο, η διευθύντρια (κοινωνική λειτουργός) κ. Χρύσα Παπασιδέρη, οι νοσηλεύτριες, οι περιποιήτριες, η μαγείρισσα, οι καθαρίστριες και οι εθελόντριες τους προσφέρουν αμέριστη συμπαράσταση και υποδειγματική περιποίηση με σεβασμό στην αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα της κάθε γιαγιάς για να μην αισθάνονται, μοναξιά κι εγκατάλειψη στη δύση! της ζωής τους.

Ίδρυμα
Φούλα Νικολάου
Βραβεύσεις
Ανακοινώσεις
Εκδηλώσεις
 
Επικοινωνήστε μαζί μας
Αρχική

Αιμοδοσία


Μαζεύω Καπάκια

 Στις μελλοντικές βλέψεις του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η ανέγερση παρεκκλησίου στο παρακείμενο οικόπεδο, για να μπορούν να προσεύχονται, όπως επίσης η συντήρηση και αναβάθμιση των χώρων του ξενώνα-

      

 Γ. Π. Τριανταφύλλου